Praktijk

Besproei de planten, niet het onkruid (Fletcher Peacock)

Soms lukt het je niet om de negativiteit en het ongenoegen over het verleden om te zetten in iets positiefs. Je blijft in jouw tuintje de brandnetels water geven en je neemt geen notie van zoiets moois en teers als bijvoorbeeld het vergeetmenietje. We kennen allemaal wel deze momenten.

Mijn kracht zit ‘m in het samen met jou op zoek gaan naar de oplossing voor jouw probleem. Daarbij hoef je niet je hele tuin om te spitten. Het blikveld  verruimen is soms al voldoende om te zien welke mogelijkheden je allemaal bezit. Ik zie het als een prettige uitdaging om je bij deze reis te begeleiden.

Fysiotherapie Saskia Purmer, praktijk voor algemene en psychosomatische fysiotherapie is gevestigd in het Gezondheidscentrum Diekman. In dit centrum zijn ook gevestigd Aert Bakker, manueel therapeut, de verloskundigen praktijk Liberis Libenter en de echopraktijk toon-beeld. De praktijk is elke dag bereikbaar van 8 tot 18 uur.

Saskia Purmer is in 1973 geboren en moeder van drie kinderen. Na haar afstuderen als fysiotherapeute aan de Hogeschool Enschede (nu Saxion) in 1996 heeft ze enkele jaren in een particuliere praktijk gewerkt. Sinds 2005 heeft ze haar eigen praktijk voor algemene en psychosomatische fysiotherapie. In 2007 heeft ze haar masterstudie psychologie aan de Universiteit Twente afgerond en 2010 de opleiding Psychosomatische fysiotherapie bij het Instituut Psychosomatische Therapie. Daarnaast heeft ze de afgelopen jaren diverse bij- en nascholingscursussen gevolgd op het gebied van bijvoorbeeld manuele geneeskunde en stressmanagement.

Samenwerking

De praktijk voor Psychosomatische en algemene fysiotherapie Saskia Purmer werkt  samen met een aantal andere disciplines.

Verloskundigenpraktijk Liberis Libenter

Met de verloskundigenpraktijk Liberis Libenter heeft de praktijk voor psychosomatische en algemene fysiotherapie Saskia Purmer een samenwerkingsverband ten aanzien van het thema “angst rondom zwangerschap en bevalling”. Vrouwen die tijdens of na hun zwangerschap vastlopen, bang zijn voor de bevalling, zich erge zorgen maken tijdens de zwangerschap of een nare bevalling achter de rug hebben hebben de mogelijkheid om daar in een psychosomatische setting aan te werken.

Aert Bakker manueel therapeut

Als manueel therapeut kan Aert Bakker een rol betekenen in je herstel als er sprake is van stoornissen aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Lidy Plettenburg, dietiste

Kinderfysioteam Het Wooldrik

Ben je ouder van een huilbaby, dan komt er zowel fysiek als mentaal veel op je af. Dit kan er toe leiden dat je draagkracht danig afneemt in een situatie die eigenlijk heel veel van je vraagt. Schuldgevoelens, moeite hebben om je te hechten aan je babytje, even tussen de bomen het bos niet meer zien, het zijn allemaal emoties die op je af kunnen komen. De psychosomatische behandeling zal bestaan uit ontspanningsvormen en cognitieve gespreksondersteuning.

Podotherapie Wender

CT&T Psychologie

Mocht er meer ondersteuning nodig hebben, dan is er een mogelijkheid door verwezen te worden naar de praktijk voor cognitieve therapie CT&T Psychologie.